Begeleiding nodig
op maat van
jouw noden en op jouw ritme?

Een korte of langlopende begeleiding?
Op basis van jouw vragen maken we de keuze die het best bij jou past.Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH)

Met ons aanbod ‘Rechtstreeks Toegankelijke Hulp’ bieden we beperkte ondersteuning aan wie af en toe begeleiding nodig heeft. Er is geen objectief bewijs van een beperking nodig, een vermoeden is voldoende. Er zijn gemiddeld drie afspraken per maand mogelijk van ongeveer 1,5 uur. De afspraken kunnen doorgaan op bureau, bij jou thuis of op verplaatsing.
Een vaste begeleider helpt oplossingen te zoeken voor je vragen of problemen en zoekt uit wie het beste kan helpen. 

De begeleiding is gratis. Enkel wanneer je een basisondersteuningsbudget ontvangt, rekenen we een kleine bijdrage per afspraak aan.

RTH-kort (RTH)

Als je een heel concrete, éénmalige vraag hebt. Dan kan je beroep doen op ons aanbod RTH-kort.
De vragen kunnen heel uiteenlopend zijn zoals bijvoorbeeld hulp bij de aanvraag voor tegemoetkoming voor personen met een handicap, hulp bij een domicilieverandering, begeleiding bij een bezoek van een appartement, hulp bij het inoefenen van een traject, …
Alle vragen die binnen dit aanbod vallen, hoeven niet via de gebruikelijke aanmeldingsprocedure te gebeuren. Je krijgt rechtstreeks een begeleider toegewezen.Persoonlijk assistentiebudget (PVB)

Je kan hulp bij ons inkopen met het zorgbudget dat je van het VAPH krijgt. Dit kan zowel in voucher als in cash.

Als je dit budget wil aanvragen, moet je beperking erkend zijn door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. Meer info over de procedure vind je op www.vaph.be

Begeleiding inkopen met eigen middelen

Wil je, los van gesubsidieerde zorg of bovenop de gesubsidieerde zorg, ondersteuning bij ons inkopen? Ook dat kan. We spreken met elkaar af wat je van ons verwacht, aan welke domeinen we zullen werken, hoe vaak je begeleiding wenst (1 malig/ sporadisch/ systematisch…),…  Neem contact met ons op en laat ons weten wat je wenst. Dan kunnen wij een offerte opmaken.

Directe financiering voor geïnterneerde personen

Je kan met dit budget bij ons terecht als je een persoon bent met interneringsstatuut en je op basis van je statuut een zorgbudget hebt toegewezen van het Vlaams Agentschap Personen met een Handicap. Wij bieden de module individuele ondersteuning aan.

Als je dit budget wil aanvragen, moet je het statuut hebben van internering en door het VAPH erkend zijn als een persoon met een handicap. Meer info over de procedure vindt je op www.vaph.be

 1
2
3
4


Nieuws

24/12/2019

HUBBIE
Begeleid Wonen Brussel en De Lork worden samen HUBBIE

10/12/2019

VACATURE BEGELEIDER (m/v)

Wij hebben momenteel 1 nieuwe vacature. 

30/09/2019

Jaarlijks collectief overleg

Jaarlijks collectief overleg

Ook dit jaar hadden we weer een interessante uitwisseling op onze jaarlijkse vergadering met onze...Elke gift is welkom

Grote projecten starten met grote dromen.