Samenwerkingsverbanden

In 2015 zijn we gestart met structurele samenwerkingsverbanden met diensten waar onze doelgroep sterk vertegenwoordigd is. Onze begeleiders draaien elke week een aantal uren mee bij de partner organisaties. Zo geven we onze expertise en know how door aan deze niet handicap specifieke diensten. Indien handicap specifieke ondersteuning noodzakelijk blijkt, verlagen we dankzij de samenwerking ook de drempels van de toegang tot de VAPH sector.  

We gingen aan de slag met diensten uit de thuislozensector, een dienst voor zedenplegers en dienstencentra.  

Telkens werkt een vaste begeleider van BWB een aantal uren per week bij de partnerdienst. Ze doen er aan outreach, ze geven advies bij individuele begeleidingen en ze bieden zelf handicap specifieke begeleiding aan personen met (het vermoeden van) een beperking.  

Thema’s zijn bijvoorbeeld: de sociale kaart van de zorg ifv handicapspecifieke en intersectorale samenwerking, werking VAPH/PHARE/DOP, sociale voordelen, methodisch werken, visueel werken, wat wel en niet bevragen ifv herkennen van verstandelijke handicap, psychische problemen en handicap, verslaving en handicap, zorgvernieuwing voor mensen met een handicap, betrekken van het netwerk/ sociale context, assertiviteit, seksualiteit, ...  

 

Benieuwd naar het resultaat? Klik op de onderstaande knoppen voor een aantal van onze lopende samenwerkingsverbanden: 


De Schutting
CAW Brussel

Sinds februari 2018 draait een collega BWB mee in de werking van de Schutting. De Schutting biedt net als BWB ambulante begeleiding aan, maar dan voor de doelgroep thuislozen. Dankzij hun permanentie en gezamenlijke eetmomenten, vormen de cliënten en de Schutting een hechte groep.  

 

Rose komt een 6-tal uren per week meedraaien in de werking. Ze neemt deel aan teamvergaderingen waar ze haar kennis en ervaringen rond handicap inbrengt. Ze werkt ook thematisch, bijvoorbeeld rond het herkennen van de doelgroep PMH, het begeleiden van jonge moeders met een beperking, hygiëne, visualiseren en het werken met methodieken binnen de begeleidingen.  

Rose begeleidt tenslotte een aantal individuele cliënten, al dan niet in duo met collega’s van De Schutting. Op die manier krijgt ze meer voeling met de doelgroep van de Schutting en wordt er al doende van elkaar geleerd. 


1
2
3
4


Nieuws

24/06/2019

VACATURE BEGELEIDER (M/V)

Momenteel zijn we op zoek naar 1 BEGELEIDER (m/v):

Wat wij verwachten:

Je bent in het bezit van...

19/06/2019

Nieuwe Brochure

Nieuwe Brochure "Hoe herken ik een handicap"

De nieuwe brochure "Hoe herken ik een handicap" met medewerking van onze cliënten en ...

7/06/2019

VACATURE: PEDAGOOG-PSYCHOLOOG (M/V)

Momenteel zijn we op zoek naar een voltijds pedagoog/psycholoog (m/v).

Wat wij verwachten:

  • Je...


Elke gift is welkom

Grote projecten starten met grote dromen.