Begeleid Wonen Brussel
achter de schermen

 

NIEUWE WEBSITE :  

http://www.hubbie.brussels

KLIK HIER voor recente informatie

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte van het
reilen en zeilen bij
Begeleid Wonen Brussel.


Betoging op 20 november tegen het kabinet van Minister Jo Vandeurzen

Betoging op 20 november tegen het kabinet van Minister Jo Vandeurzen

Op dinsdag 20 november 2018 zijn we massaal gaan actievoeren tegen het kabinet van minister Jo Vandeurzen. De minister begrijpt nog altijd niet dat jullie, onze cliënten, heel vaak vergeten worden en daardoor niet het budget en ondersteuning krijgen die jullie nodig hebben.

Personen met een zogenaamd ‘lichtere’ beperking krijgen geen budget of een veel te laag budget. Dit omdat er niet gezien wordt dat een beperking die niet altijd zichtbaar is, ook zwaar kan zijn.

Personen die nu al professionele ondersteuning krijgen maar die nood hebben aan meer zorg: zij krijgen geen budget of geen hoger budget, omdat de overheid vindt dat ‘iets’ beter is dan ‘niets’.

Personen die beroep zouden willen doen op rechtstreeks toegankelijke hulp, staan jarenlang op de wachtlijst omdat de regering niet genoeg middelen voorziet voor de diensten die rechtstreeks toegankelijke hulp aanbieden.

Personen die eerst langs rechtstreeks toegankelijke hulp moeten passeren alvorens zij een aanvraag kunnen doen voor persoonsvolgende financiering. Zij blijven door het dichtslibben van rechtstreeks toegankelijke hulp met hun vraag in de kou staan.

Met meer dan 500 personen zijn we op straat gekomen en onze stem laten horen!